Datenschutzerklärung

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

S prijavo na e-novice in z oddajo naročila v spletni trgovini, se strinjate s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

Kot upravljalec, se zavezujemo, da bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) varovali osebne podatke potrošnika.

Osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe za katere so bili zbrani in jih ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Spletna trgovina, MarVino e.U, Aignerstrasse 1/9/12, Dunaj, Avstrija

Namen zbiranja podatkov

Prijava na e-novice

Po prijavi na e-novice, vas bomo na vaš e-naslov obveščali o aktualnih vsebinah, novostih, promocijah ipd. Od prejemenja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

V ta namen zbiramo:

  • e-naslov

 Za upravljanje seznama prijavljenih na e-novice in za pošiljanje e-novic uporabljamo MailChimp. MailChimpovo politiko zasebnosti si lahko ogledate tukaj: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Nakup v spletni trgovini

Nakup v spletni trgovini je pogojen s posredovanjem osebnih podatkov, ki so potrebni za obdelavo naročila. V primeru, da nam ne posredujte spodaj navedenih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli potrditi.

Za ta namen zbiramo naslednje podatke:

  • ime in priiimek
  • naslov za dostavo
  • e-naslov (potrditveno sporočilo)
  • telefonska številka (opcijsko, dostava)
  • naziv podjetja (če je uporabnik pravna oseba)
  • davčna številka podjetja (če je uporabnik pravna oseba)

Zbrani podatki so z vašim soglasjem uporabljeni tudi za namene prodajne analize (statistična obdelava, trženjske raziskave).

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji naročila ali prijavi na e-novice, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na Splošni uredbi EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Pravice uporabnika 

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico: 

  • do dostopa do vaših osebnih podatkov,
  • pravico do popravka,
  • pravico do izbrisa,
  • pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov,
  • pravico do prenosljivosti,
  • pravico glede samodejne obdelave in profiliranja,
  • pravico do ugovora.

Zahtevo lahko pisno posredujete na e-naslov info@marvino.si in jo bomo obravnavali v za to določenem roku.

Posredovanje osebnih podatkov

Podatki, ki nam jih posredujete, so zaupni in jih ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke posredujemo le izbranim pogodbenim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Posredovanje podatkov je potrebno za izpeljavo plačil, dostave in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Pogodbene partnerje prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Pogodbeni partnerji

Pod-obdelovalci podatkov za e-novice:

  • MailChimp, The Rocket Science Group LLC (storitev/aplikacija za pošiljanje e-novic)

 

POD-OBDELOVALCI PODATKOV ZA SPLETNO TRGOVINO:

  • Shopify Inc., (storitev/aplikacija spletne trgovine);
  • Paypal (plačilni sistem)
  • Google analytics
x